PREMSA

Comunicat de premsa

Data: 16 de Juny de 2024

Contacte: Àlex Ferrer – President Associació de Màgia i Il·lusionisme de Terrassa

Telèfon: 645987928


El Festival de Màgia de Terrassa torna amb una nova edició el pròxim 16 de juliol i fins al 21 de juliol en col·laboració amb la Federació Espanyola de Societats Màgiques (FESMA), jaque aquest any com a novetat, s’inclou la celebració del 39è Congrés Nacional de Màgia dins del marc del Festival.

Comptarem amb la presència de reconeguts artistes internacionals del sector, gales de màgia, conferències tècniques i activitats de formació per a professionals del món de l’il·lusionisme. L’esdeveniment promet ser inoblidable per a tots els professionals assistents de tot el territori espanyol i, també per a tota la ciutat de Terrassa que s’omplirà de màgia. Amés, es durà a terme el Campionat Nacional de Màgia on mags de tot el país competiran endiferents categories pel prestigiós premi de “campió nacional de màgia”, que és el màxim guardó a escala nacional. La fira màgica també estarà present, mostrant les últimes novetats en el món de la màgia, de la mà de les millors botigues del món, que faran parada a Terrassa per presentar els seus últims invents màgics.


Què és el Congrés Nacional de Màgia?

El Congrés Nacional de Màgia és un esdeveniment anual que reuneix entre 300 i 600 professionals del sector, incloent-hi il·lusionistes i mags convidats de tot el món. A Catalunya s’hi han realitzat 3 edicions a Barcelona (1949, 1993 i 2007), una a Sitges (1983) i una a Manresa (2017).

Hi destaca la celebració del Campionat Nacional de Màgia, on els guanyadors tindran l’oportunitat d’escalar a certàmens europeus i mundials. El campionat està avaluat per un jurat de prestigi internacional i segueix un reglament específic aprovat per la FESMA. A més, s’organitzen espectacles de gran qualitat per gaudir de l’art de la màgia i compartir-lo amb el públic a través de diferents activitats i tallers oberts a tot tipus de públic.

Així mateix, les diferents places de la ciutat es convertiran en escenaris per viure moments màgics en família; hi trobarem: espectacles de caràcter familiar gratuïts, la fira màgica per a principiants o tallers per aprendre màgia.


Lloc de celebració i programació

De les quasi 60 activitats que hi podem trobar, destaquem les següents:

  • Gala de prop: El Teatre Alegria s’omple de màgia amb: Miguel Ajo, Mago Alan, Alfonso Aceituno, Iñaki Zabaleta, Juan Luis Rubiales, Victor Piña y Yuanje Aquests mags ens sorprendran amb una màgia íntima i propera realitzada amb objectes petits, cartes i monedes.
  • Gala internacional: En aquesta gala podrem gaudir d’alguns dels millors números de màgia d’escena del món. Amb propostes de gran envergadura, risc i excel·lència. Barrejant números d’escapisme, manipulació, ombres xineses, grans il·lusions i una bona dosi d’humor. Ompliran l’escenari del Teatre Principal: Charlie Mag, Dion, Jerome Helfenstein, Gaetam  Bloom,  Man  Ho  Han,  Patri  Zenner  i  Mago 
  • Gala de premiats: En aquesta gala es podran veure els millors actes premiats al Concurs Nacional de màgia de Terrassa en el marc del 39è Congrés Nacional de màgia de Terrassa. Actes màgics de tota mena que ens representaran a certàmens europeus i
  • Ruta clandestina: Descobrirem el patrimoni cultural de Terrassa en una ruta nocturna plena de sorpreses i espectacles màgics a l’estil d’un cerca tasques. No es pot revelar res mésd’aquesta activitat, només que pretén ser l’activitat estrella del festival, no us la
  • Espectacle “El puente invisible”: Fent bandera de la ciutat del Jazz, aquest espectacle combina música de jazz en directe tot acompanyant la màgia poètica de Kiko Pastur
  • Espectacle “Confeti”: Un xou molt boig i molt màgic, a càrrec del mag Francis Zafrilla. L’espectacle estrella pels més petits de casa amb una energia i un ritme trepidant.

Artistes

Gràcies a la celebració del Congrés Nacional de Màgia a Terrassa aquest any podem comptar amb una gamma de mags i magues de renom internacional i premiats tant nacionalment com mundialment.

Podem destacar les figures de Luís Olmedo, Ramó o Yunke com a premis mundials de màgia i també artistes internacionals com és el cas de Dion Van Ritj (Alemanya), Gaetan Bloom(França), Yuanje Wang (Xina), Alfonso Aceituno (EUA) i Man HoHan (Corea del Sud).

La figura femenina com no podia ser d’un altra manera estarà molt present, ja que tindrem més de 10 magues participant en diverses activitats; com és el cas de Gisell, Ana Tamariz o Teia Moner que compartiran una taula rodona amb altres magues altament representatives del nostre art. També comptarem amb una xerrada de Laura Avilés, fundadora de la primera editorial de màgia en llengua castellana.


Un esdeveniment únic i irrepetible

La capital vallesana, Terrassa, acollirà el III Festival de Màgia de Terrassa i simultàniament el 39è Congrés Nacional de Màgia del 16 al 21 de juliol. La ciutat s’omplirà de màgia amb 59 activitats programades i més de 100 artistes que ens sorprendran amb els seus jocs de màgia en espectacles, gales i tallers de diferents tipus.

Aquest esdeveniment enriquirà la comunitat artística local i internacional, promourà l’art i la cultura, i representarà una oportunitat única per a Catalunya per poder descobrir de fons l’art màgic i els secrets que amaga..


Per a més informació, visiteu els nostres llocs web:

www.festivalmagiaterrassa.com

https://congresonacionalterrassa.com