PREMSA

La màgia arriba a Terrassa amb el 1r Festival de Màgia de Terrassa

El 1r Festival de Màgia de Terrassa, que es durà a terme el 15, 16 i 17 d’octubre, pretén recuperar la màgia que fa molts anys va abandonar Terrassa i quedar-se per oferir a la ciutat una programació estable de màgia en diferents equipaments de la ciutat.

La programació del festival compta amb 12 esdeveniments màgics, 23 funcions, 2 conferències i 1 taller de màgia infantil; en 5 escenaris terrassencs ( Teatre Alegria, Teatre Principal, Sala Crespi, Factoria Cultural i Cafè-Teatre L’Artista ) dues places i bars i restaurants de la ciutat.

El Festival s’obre camí a la ciutat amb col·laboracions amb diferents col·lectius de la ciutat i amb una programació que engloba diferents formats de la màgia, com són la màgia de proximitat, d’escena, màgia jove o la màgia de carrer; així com les diferents disciplines aconsegueixen que espais de tot tipus encaixin en la programació, des de petits teatres o restaurants a grans equipaments.

Alguns dels artistes d’aquesta primera edició són: Pere Rafart, Enric Magoo, Brando&Silvana, DavidelMag, Manu Llari, Josué Bolaños… entre d’altres.

La voluntat del festival és acollir la màgia a la ciutat i que Terrassa es converteixi en un punt de trobada per aficionats i professionals d’aquest art. D’aquesta manera es comptarà amb artistes de llarga trajectòria i premiats internacionalment així com artistes emergents, joves aficionats i mags de l’escena local.

Una programació plena d’il·lusions per a tothom

Les diferents branques de la màgia fan que aquest art sigui molt versàtil i permeti crear una programació per a totes les butxaques i formats. El públic podrà gaudir d’espectacles gratuïts a les places com l’espectacle de màgia teatral de la mà dels mags internacionals Brando y Silvana o la màgia familiar de David el Mag. De la mateixa forma també es podrà gaudir de la màgia de proximitat amb una activitat de màgia itinerant organitzada conjuntament amb el Gremi d’Hostaleria de Terrassa, en què 4 mags passaran de taula en taula tot fent màgia als comensals de bars i restaurants de la ciutat.

I per tal de fer la màgia una eina d’integració i aprenentatge, en aquesta edició també es realitzarà una gala solidària, aquesta es farà amb la col·laboració dels fantàstics mags de la fundació Abracadabra, Fundació que des de fa més de 10 anys es dedica a portar la màgia a hospitals i residències per aquelles persones que més necessiten il·lusió i viure un moment especial. La gala de màgia solidària donarà el tret de sortida del festival i comptarà amb el públic dels col·lectius de Fupar, Prodis i escoles d’educació especial de la comarca.

Les gales de màgia són un dels plats forts del Festival, en dos formats, d’escena i de prop. Les grans il·lusions ( grans caixes de desaparicions i transformacions de persones ) del mag Didak o les presentacions per riure pels descosits de la pallassa Churry amb el seu paper de Mattilde que es podran veure al Teatre Principal en la Gran Gala de màgia d’escena. I per altra banda podrem gaudir de la màgia més propera amb petits objectes i cartes a la Gran gala de màgia de prop des de la intimitat de la sala Cafè-Teatre “L’Artista”, una sala dissenyada especialment per a màgia de proximitat que acull una programació professional i estable de màgia a la ciutat amb un aforament de només 37 persones.

Els més petits també tindran el seu espai amb espectacles de programació familiar  com L’inventor d’il·lusions, d’Enric Magoo, un espectacle de màgia teatral que barreja màgia creativa, teatre i moltes rialles; així com un taller de màgia per tal d’apropar-se durant una estona al món dels secrets i convertir-se en mags.

Un festival de la ciutat

El festival pretén que la ciutat i tothom que tingui inquietuds màgiques pugui participar, per això s’organitza el primer concurs de màgia jove de la ciutat de Terrassa, en què els participants seran joves aficionats d’entre 14 i 25 anys que aspiren a dedicar-se professionalment al món de l’il·lusionisme, els premis pretenen ajudar-los en aquest camí, assegurant-los projecció amb un contracte pel reconegut festival internacional de màgia FIMAG, així com premis en materials màgics a la única botiga de màgia del Vallès, la terrassenca ManodeMago.

També la ciutat tindrà la seva representació local amb els terrassencs Iván Ruiz o el Mag Àlex Ferrer i altres mags establerts a Terrassa, així com socis de la recent creada Associació de Màgia i Il·lusionisme de Terrassa, que organitza el Festival.

Activitats professionals

El festival també comptarà amb activitats per a professionals del món de la màgia, per fer xarxa, compartir l’art de la màgia i sobretot molts secrets, es tracta de dues conferències dels mags Pere Rafart i Brando&Silvana, que explicaran tècniques secretes, la  seva experiència als escenaris així com tècniques teatrals i pròpies de la professió.